Тимът на Астън Вила официално привлече нападателя на Брентфоррд Оли Уоткинс срещу рекордната за клуба сума от 28 милиона лири, съобщи бирмингамският клуб.

Договорът на 24-годишния Уоткинс е за 5 сезона, а Брентфорд може да получи още 5 милиона лири в бонуси и трансферната сума за младия англичанин да се увеличи до 33 милиона лири.

През миналия сезон Уоткинс вкара 25 гола в 46 мача в Чемпиъншип и помогна на Брентфорд да достигне до финалния плейоф за влизане във Висшата лига, където обаче тимът загуби с 1:2 от Фулъм.

„Оли се превърна в един от най-следените нападатели в страната и ние очакваме той да покаже страхотните си качества с екипа на Астън Вила. Той е много отдаден по характер и има способностите да бъде успешен играч на най-високо ниво", коментира мениджърът на Вила Дийн Смит.

„Толкова съм развълнуван да се присъединя към Астън Вила и да се събера с Дийн Смит като мой старши треньор. Нямам търпение да облека екипа на отбора във Висшата лига. Искам да направя нещо специално тук и да отбележа доста голове", заяви пък щастливият Уоткинс.

Интерес към нападателя имаше и от страна на новаците в Премиър лийг – Уест Бромич Албиън и Лийдс Юнайтед.