Астън Вила постигна важна победа в битката за топ 4, след като обърна Борнемут с 3:1 пред собствена публика в среща от 34-ия кръг на английската Висша лига.

Доминик Соланке откри за "черешките" от дузпа, но с попадения на Морган Роджърс в края на първото полувреме, Муса Диаби и Леон Бейли след почивката възпитаниците на Унай Емери прибраха пълния комплект от точки.

Вила е на четвърто място с 66 точки, на шест пред петия Тотнъм, който обаче е с два мача в резерв. Борнемут е 13-и с 42 пункта. В следващия кръг Астън Вила е домакин на Челси, докато Борнемут има отложен двубой с Уулвърхемптън като гост през следващата седмица.

В друг двубой, Кристъл Палас разби Уест Хем с 5:2 у дома. "Орлите" започнаха вихрено и вкараха четири безответни гола в първия половин час чрез Майкъл Олизе, Еберечи Езе и Жан-Филип Матета, а Емерсон вкара топката в собствената си мрежа. Михаил Антонио намали за "чуковете" до почивката, но Матета направи резултат 5:1. В края и Тайрик Мичъл си отбеляза автогол за крайното 5:2.