Забравете за двубоя между Тайсън Фюри и Олександър Усик в Саудитска Арабия. Във Великобритания ще се проведе най-великата битка в тежка категория през 2024 г. - в Бирмингам. Фенът на футболния Бирмингам Сити Трой Дийни и заклетият запалянко на Астън Вила Гейбриъл Агбонлахор ще се изправят на ринга за собственото си дерби в "Сейнт Андрюс".

Двамата бивши футбоблисти, които имат общо 121 гола във Висшата лига, са съперници както на терена, така и извън него, предвид клубните им пристрастия. При положение, че двамата толкова отчаяно искат да си разчистят сметките, това ще бъде зрелищен двубой, а разговорите за ожесточения бой вече започнаха.

Водещият на talkSPORT Джим Уайт попита как се е стигнало до организиране на такъв бой. На това бившият нападател на Бирмингам Дийни отговори: "Години наред, за да бъда честен. Габи винаги говори глупости, освен това е фен на Вила и техен играч, така че естествено не се харесваме“.

"Срещнахме се вероятно преди около осем години в Маями и той наистина постоянно ми говори на главата, така че оттогава всичко беше непрекъснато. Лично мен ме дразни, че Габи е просто Габи, така че е това, което е. Ще бъде страхотно“.

Боят ще е на стадиона на Бирмингам „Сейнт Андрюс“. "Може би ще има повече битки в публиката, отколкото между мен и Габи, защото това няма да продължи дълго, ще се справя с него бързо и ще го сложа в леглото."

На въпроса дали харесва Габи, Дийни, който има татуировка на Бирмингам на прасеца си, настоява: "Не, не наистина, никой не го харесва. Габи не харесва Габи, така че защо някой друг да го харесва?"

Бившият нападател дори не си и мисли за загуба. "Никога, никога не бих могъл да загубя от някой от Вила, това е невъзможно“.

Агбонлахор и до ден днешен държи рекорда за най-много голове с екипа на Астън Вила във Висшата лига. Той игра само и единствено за Вила в кариерата си и е готов да се превърне в краля на Бирмингам и на ринга.

Агбонлахор вярва, че това ще бъде лесна работа, като култовият герой на Вила настоява, че няма търпение да размени удари със съперника си. Коментирайки предстоящият бой, той каза: "Винаги съм харесвал бокса, като тийнейджър винаги съм се боксирал, така че чувствам, че ще мога да свърша работа - за Вила. Чувствам, че Трой няма да може да се справи с ударите в тялото, те ще му повлияят, ударите в ребрата могат да сложат край на боя, всички се прибират у дома, щастливи дни."

"Направих няколко сесии със Спенсър Оливър, много добър треньор, той е наистина впечатлен от силата ми. Всъщност той ми каза: "Ако си на улицата, никога не удряй никого", защото съм толкова силен. Ръцете ми са като оръжия“.

Притиснат за прогноза, той заяви: "Мисля, че първият рунд може да е малко предпазлив, той може да се развълнува от феновете от Бирмингам, които искат кръв и нокаут. Но аз няма да бързам, ще го надигравам и имам тази сила, едно хубаво ляво кроше в ребрата и боят ще приключи. Това ще бъде още една победа за Астън Вила срещу Бирмингам, тъй като никога не съм губил от тях!"