Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт заяви, че Стилиян Петров ще продължи да работи за клуба, след като се пребори с тежката болест – левкемия. Българският футболист най-вероятно ще получи ръководен пост в бирмингамския тим.

Пол Ламбърт беше съотборник на Стенли в Селтик, а сега е треньор на Астън Вила. Шотландецът вярва, че от Астън Вила „ще се погрижат за Стилиян“.

„Разговарях със Стилиян, когато той дойде на тренировъчната база преди няколко дни. Мисля, че той вижда всичко в перспектива. Това е човек, с който съм играл футбол около осем-девет години. Пред очите ми той израстна от младо момче. В първия ден, когато го видях на тренировка в Селтик, си казах: „Какво сме купили?“ Той биеше удари от около 80 ярда. Изглеждаше като „Смахнатия професор“. Беше огромен“, спомня си Пол Ламбърт.

„След това Стилиян отслабна и стана футболист. Стана фантастичен за Селтик. Беше невероятен“, добави специалистът.

„Всеки път като го видя сега, се просълзявам, защото той ми е много близък и благодаря на Господ, че той е наблизо“, каза още Пол Ламбърт.

Колкото до евентуалната бъдеща роля на Стилиян Петров в Астън Вила, мениджърът каза: „Мисля, че е прекалено скоро, защото Стилиян е все още в ремисия. Но мисля, че клубът, Ранди Лърнър (собственикът на тима) и Пол Фолкнър (изпълнителният директор) ще се погрижат за него. Наистина мисля, че ще стане така. Това е правилното решение.“

„Стилиян не би се съгласил, само заради сантименталност. Той ще иска да го направи, защото знае, че може и е бил добър в нещо и може да допринесе със своя опит. Не мисля, че ще се съгласи да влезе във високите нива на мениджмънта, където стресът е много голям“, поясни мениджърът.

„Според мен Стилиян ще иска да се занимава с деца, където няма стрес. Не бива да забравяме, че имаше опасност за неговия живот, това не е нещо, което се възприема много лесно“, завърши специалистът.