Астън Вила и Шефийлд Юнайтед направиха нулево равенство при рестарта на Висшата лига след пандемията от коронавирус. Най-знаковият момент от срещата определено ще остане този от края на първата част, когато гостите от „стоманения град” реализираха попадение. Топката влезе във вратата на Ориан Ниланд, но технологията на голлинията не отчете това и играта продължи, след като реферът Майкъл Оливър не получи индикация на своя часовник.

Завидно бе темпото от двата отбора, което показа на „Вила Парк”, въпреки прекъсването от 100 дни.

40 снимки

Първите мачове след подновяването на кампанията ще започват с минута мълчание в памет на жертвите от COVID-19, a на фланелките на играчите няма да бъдат изписани имената им, а вместо това Black Lives Matters в подкрепа на борбата с расизма, както бе и в тази среща.

Дийн Смит направи шест промени от последната загуба от Лестър преди 100 дни. Тайрън Мингс, Джеймс Таргет, Дъглас Луис, Конър Хърихейн и капитанът Джак Грийлиш запазиха местата си. Изненада е, че вратарят Пепе Рейна бе резерва за сметка на Ориан Ниланд.

Крис Уайлдър не може да ползва Джак О’Конъл и Джон Флек, тъй като двамата са получили травми по време на тренировка. Робинсън стартира в защитата, а Сандер Берге е в халфовата линия.

Преди началото на срещата двата отбора отдадоха почит към загиналите в следствие на расизъм и подкрепиха кампанията Black lives Matter. Напълно очаквано срещата стартира в бързо темпо, а домакините бяха по-дейният отбор. През първия четвърт час стражът на „остриетата” Дийн Хендерсън трябваше да прави две спасявания, които не представляваха трудност. Едно от нововъведенията във Висшата лига бе „виртуалната трибуна”, след като телевизионното излъчване показа редица фенове, които гледат мача и се вълнуват от изявите на техните любимци… от вкъщи.

В 42-ата минута на рестарта във Висшата лига и Астън Вила и Шефийлд Юнайтед станахме свидетели на нещо невиждано досега. Пълен провал на системата за технология на голлинията, която се използва в Премиър лийг. Три минути преди края на първата част Кортни Хаус центрира отляво при фаул, като топката бе пратена към Норууд.

Вратарят на Вила – Ниланд, се задържа на левия страничен стълб и бе побутнат от Дейвис, като на повторението ясно се видя, че кълбото премина с пълния си обем голлинията. Часовникът на рефера Майкъл Оливър не индикира. Шефийлд Юнайтед определено може да се чувства ощетен от технологиите след тази ситуация.

В 52-ата минута Мат Таргет видя с пас отляво Киърън Дейвис. Нападателят овладя добре топката и шутира силно по диагонала към вратата на Хендерсън, който с дясната си ръка блокира пътя на топката, която влизаше определено във вратата му. Шефийлд натискаше, но пет по-късно Грийлиш видя вдясно Ел Гази. Той напредна мощно и центрира успоредно за Дейвис, който се хвърли на шпагат, но не успя да засече топката. Секунди по-късно Грийлиш върна топката към границата на наказателното поле на гостите за МакГин. Той стреля с левия крак, но блестящо спасяване на Хендерсън предотврати гол на Вила.

При цялото това надмощие на домакините Шефийлд можеше да излез напред в 70-ата минута, когато Макбърни получи пространство в наказателното поле и опита да продължи към Лундстрам. Мингс обаче блокира в решаващия момент.

Стартовите състави: 

Астън Вила: Ниланд, Конса, Хаус, Мингс, Таргет, МакГин, Дъглас Луис, Хурихейн, Ел Гази, Дейвис, Грийлиш​

Мениджър: Дийн Смит

Шефийлд Юнайтед: Хендерсън – Балдок, Башам, Игън, Робинсън Стивънс – Берге, Норууд, Лундстрам – Шарп, МакБърни​

Мениджър: Крис Уайлдър