Мениджърът на Астън Вила Дийн Смит заяви, че "очите на целия свят" ще бъдат върху бирмингамци и Шефилд Юнайтед, когато двата тима подновят сезона във Висшата лига в сряда.

След тримесечна принудителна пауза заради пандемията от COVID-19, Виланите и "остриетата" ще дадат рестарт на професионалния футбол в Англия с мач на "Вила Парк" в сряда от 20:00 часа българско време, като залогът е сериозен и за двата тима, които преследват различни цели. "Нямаме търпение за мача. Очите на целия свят ще бъдат върху нас. Работихме много здраво. По време на карантината играчите бяха много стриктни и изпълняваха всичката работа, която им изпращахме. След това имахме безконтактни тренировки, тренировки с контакт, играчите нямат търпение да излязат на терена", коментира Смит.

Астън Вила се намира в зоната на изпадащите и се бори за оцеляване, докато Шефилд Юнайтед има шанс да участва в евротурнирите през следващия сезон, но Смит съжалява, че феновете на тима няма да могат да подкрепят отбора в оставащите мачове от кампанията. "Когато феновете са на стадиона това дава приток на адреналин на играчите и ще е разочароващо, че няма да разчитаме на това. Сега играчите трябва да намерят други начини за мотивация", сподели треньорът на бирмингамци.