Отборът на Астън Вила прекъсна поредицата си от 2 поредни загуби в Чемпиъншип, като в двубой от 16-ия кръг във втория ешелон на английския футбол надигра гостуващия Болтън Уондърърс с 2:0.

На „Вила Парк” всичко тръгна по мед и масло за бирмингамци, които поведоха още в 4-ата минута. Нападателят Тами Ейбрахам се върна дълбоко, за да получи топката далеч от наказателното поле, завъртя се елегантно около оста си и така се освободи от своя пазач. Последва пас като по конец  между защитниците към пробиващия зад гърба им Джак Грийлиш. Английският техничар финтира вратаря и реализира на празна врата – 1:0.

„Виланите” продължиха да нападат, а Болтън им напомни, че могат да се опарят, ако хвърлят твърде много усилия в предни позиции. В 21-ата минута след неточност в отбраната на домакините Ерхун Йозтумер получи възможност да обстрелва вратата от около 8-9 метра, ала твърде слабо, за да затрудни норвежкия вратар Орян Ниланд. Три минути по-късно Джеймс Честър спаси преднината на Астън Вила, като изчисти топката от самата голлиния.

В 32-ата минута Честър дори помисли, че се е разписал с глава след центриране на Грийлиш от пряк свободен удар. Съдиите обаче забелязаха засадата, в която бранителят се намираше, и справедливо отмениха попадението.

Втората част започна с ранен пропуск за Болтън, отново след неориентирана игра в защита.  Тя позволи Бъкли да изскочи сам срещу вратата в 49-ата минута и само Ниланд беше последна преграда.

Вила навреме пресече импулса в играта на съперника с втория гол. И този път комуникацията Грийлиш-Честър проработи при статично положение, като бранителят избяга при далечната греда, за да засече от упор с глава – 0:2. Повторенията обаче показаха, че и този път, макар и с много малко, футболистът на бирмингамци беше в засада, но страничният съдия беше закъснял с позиционирането си.

Във временното класиране Астън Вила зае 13-ото място с 21 точки. Болтън върви към дъното с три поредни загуби, а 16-те му точки отреждат 19-а позиция (от 24 възможни).