Астън Вила предоставя перфектна възможност за Стивън Джерард да докаже, че е способен да води отбор от Висшата лига, заяви английският национален селекционер Гарет Саутгейт. Бившият халф на Ливърпул напусна Рейнджърс и днес подписа с Вила след освобождаването на Дийн Смит преди дни.

Запитан за новината на деня по време на пресконференцията преди мача на Англия с Албания, Саутгейт отговори: "Натъжих се от освобождаването на Дийн Смит и му желая късмет. Радвам се обаче, че друг англичанин го наследи, както и че Еди Хау пое Нюкасъл", отговори Саутгейт.

"Джерард има страхотни лидерски качества, талант и стремеж за усъвършенстване. Това се вижда и от кариерата му на футболист, в която той правеше разликата в толкова много мачове. Сега той напусна един много голям отбор и се присъедини към друг, който му дава отлична възможност да продължи да се доказва. Това е шанс за него да се тества в едно първенство, в което всяка седмица е ново предизвикателство", завърши по въпроса селекционерът на вицеевропейските шампиони.