Бразилецът Филипе Коутиньо заяви, че е доволен от престоя си в английския Астън Вила. Футболистът в момента е в родината си, където води подготовка с националния отбор за предстоящите срещи с Чили и Боливия от квалификациите за Световното първенство в Катар.

29-годишният Коутиньо бе попитан как се чувства в Бирмингам след трансфера си под наем от Барселона през януари, като увери, че е бил добре приет.

„Бях посрещнат радушно от всички играчи и служители на клуба, както и от феновете на Астън Вила. Чувствам се отлично и съм много щастлив, че съм в този отбор“, коментира Филипе Коутиньо пред бразилски медии.

Той вече има четири гола и три асистенции за десетте си мача с екипа на отбора от Бирмингам до момента. Астън Вила е на девето място във временното класиране на английската Висша лига с 36 точки.

Националният тим на Бразилия пък е лидер в квалификациите в зона Южна Америка за Мондиал 2022 с 39 точки, на четири пред втория Аржентина.

Коутиньо сподели, че се надява да играе за Бразилия на Световното първенство в Катар. „Все още има доста време до шампионата и конкуренцията за местата в отбора е голяма“, добави футболистът.