Шведският защитник Лудвиг Аугустинсон заяви, че се чувства много добре, след като се присъедини към Астън Вила под наем за един сезон.

Очаква се 28-годишният Аугустинсон да донесе европейски опит от периода си в Севиля, след като направи трансфер там от германския Вердер Бремен през лятото на 2021 година.

Крайният защитник, който има 46 мача за националния отбор на Швеция, ще се събере отново с бившия си съотборник в Севиля Диего Карлос, халфа Бубакар Камара и вратаря Робин Олсен, които също са попълнения на Вила.

Наемът на Филипе Коутиньо от Барселона се превърна в постоянен договор още през май, като мениджърът Стивън Джерард продължава да подсилва отбора си и иска по-предно класиране от 14-о място през миналата кампания.

"Много съм щастлив, това е голям и традиционен клуб в Англия", каза Аугустинсон, който се присъедини към тима, който е на турне в Австралия.

"Следя Висшата лига от много години. Винаги е била цел и мечта за мен, още от дете. Когато се появи възможността, казах на агента ми "нека го направим". Имах добър разговор със спортния директор Йохан Ланге и чувствам, че този отбор се движи в правилна посока", допълни шведът.

"Отборът е наистина добър. Това е голям клуб с много фенове. Нямам търпение да започна това предизвикателство", каза още Аугустинсон.

"Това е най-доброто първенство в света, най-конкурентният шампионат", сподели той пред клубната телевизия.

Джерард продължава да търси подсилване на халфовата линия, като Астън Вила има интерес към Конър Галахър от Челси, който впечатли по време на сезона си под наем в Кристъл Палас.