Очаква се офертата на Манчестър Сити от 100 милиона паунда за английския национал Джак Грийлиш да бъде приета от тима на Астън Вила. Въпреки че бирмингамци все още не са дали конкретен отговор на предложението на Сити, направено в петък, „Sky Sports“ пише, че „виланите“ ще позволят на капитана си да напусне клуба.

Както е известно, вчера „The Telegraph“ писа, че „небесно-сините“ са пратили официална оферта на стойност от 100 милиона паунда.  

Това означава, че сега вече всичко зависи от самия Грийлиш, който трябва да реши дали иска да премине на „Етихад“, като това ще бъде и най-големия трансфер в историята на английския футбол. Досегашният рекорд се държи от Пол Погба, който се присъедини към Манчестър Юнайтед за 89 милиона паунда от Ювентус през 2016 година.

Смята се, че сделката трябва да бъде финализирана в рамките на следващата седмица. Крилото първо ще трябва да издържи медицинските прегледи, а след това ще сложи подписа си под договор с Ман Сити до 2026 година.

Въпреки че вече са готови да приемат офертата на Сити, Вила все пак е предложил на Грийлиш нов подобрен договор по-рано това лято, въпреки че едва през септември миналата година той подписа нов петгодишен контракт.

През миналия сезон Джак Грийлиш записа 26 мача във Висшата лига, като вкара 5 гола и направи 12 асистенции. Той беше и част от състава на Англия, който стигна до финала на Евро 2020.

Ман Сити също иска да подпише и със съотборника Грийлиш в английския национален отбор Хари Кейн. По-рано „гражданите“ отправиха оферта от 100 милиона паунда за нападателя на Тотнъм, която обаче беше отхвърлена от „шпорите“.

Малко вероятно е Сити да си позволи и Грийлиш, и Кейн това лято, освен ако не продадат някои от играчите от първия отбор. Сред потенциалните напускащи е Бернардо Силва. Португалецът може да подсили Атлетико Мадрид.