В отбора на Уест Хем вярват, че имат голям шанс да привлекат нападателя на Астън Вила Оли Уоткинс, тъй като мениджърът на бирмингамци Стивън Джерард планира да направи „основен ремонт“ на отбора си това лято.

Уоткинс се е превърнал в основна цел за „чуковете“ след две силни кампании с Вила, пише „Daily Mail“. 26-годишният английски национал, който беше взет за 33 милиона паунда от Брентфорд през лятото на 2020 година, отбеляза 14 гола в първата си сезон във Висшата лига и има 10 до момента през тази кампания. Той също така направи дебют за Англия, като вече общо има седем мача и два гола за „Трите лъва“.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Уоткинс е универсален нападател, който може да играе както на върха на атаката, както и като част от атакуващо дуо или трио. Той е използван във всички тези роли, откакто Джерард замени Дийн Смит като мениджър на Вила миналия ноември. 26-годишният Уоткинс, който има договор до 2025 година, е оценяван на около 35 милиона паунда.

Очаква се Джерард да получи подкрепа от собственици на Вила на трансферния пазар това лято. По-рано днес беше потвърдено от Фабрицио Романо, който написа, че бирмингамци са постигнали договорка с Барселона за постоянен трансфер на Филипе Коутниньо, като англичаните ще платят 20 милиона евро за бразилеца.

Джерард също така иска да добави към тима си дефанзивен халф и централен защитник.