Отборът на Тотнъм ще срещне сериозна конкуренция от съперници от Висшата лига, сред които  Астън Вила и Нюкасъл за полузащитниците на Ювентус  Уестън МакКени и Аарън Рамзи.

Американецът МакКени е свързван с изхода на Торино и според информациите „биаконерите“ ще се разделят с него още през януари. Вила имаше желание да го вземе още през лятото, а сега „шпорите“ и Уест Хем също се присъединяват в надпреварата за 23-годишния национал на САЩ.

Според „Calciomercato“, Юве е поставил солидна цена на полузащитника от около 30 милиона евро.

Новият мениджър на Тотнъм Антонио Конте се очаква да бъде активен на трансферния пазар, тъй като той се надява да промени облика на „шпорите“ с нови попълнения. Очаква се и новият наставник на Астън Вила Стивън Джерард също да получи средства, за да подобри състоянието на отбор, който е в застой след продажбата на капитана си Джак Грийлиш през лятото.

Освен да се разделят с МакКени, от Ювентус имат желание да сторят същото и с Рамзи. „Старата госпожа“ няма търпение да се отърве от високата заплата на уелсеца, което може да доведе до завръщането на 30-годишния футболист в Англия.

Нюкасъл беше свързван с трансфер на Рамзи и ще бъде продължи да бъде един от заинтересованите клубове, особено след придобиването на клуба от инвестиционен фонд от Саудитска Арабия, което го направи най-богатият клуб в света по-рано през този сезон.

Тотнъм обаче също следи ситуацията с уелския национал и е готов да се бори със „свраките“ за подписа му през януари.

Рамзи изпадна в немилост и при завръщането на Масимилиано Алегри начело на Ювентус. Събощава се дори, че от "Алианц Стейдиъм" са готови да прекратят договора му и така ще го оствят да си тръгне без пари.