Италианският нападател Матео Ретеги, който играе за Дженоа, по всяка вероятност ще премине през лятото в тима на Наполи, съобщава в днешния си брой вестник "Кориере дело Спорт". Ретеги се разглежда като потенциален заместник на Виктор Осимен, за който се очаква изходящ трансфер. Първи ясно заявен кандидат за нигерийския нападател е Челси.

Ретеги е роден в Аржентина, минал е през академиите на двата най-популярни местни клуба – Бока Хуниорс и Ривър Плейт. В Дженоа пристига на 26-и юли 2023-а година от Тигре (Аржентина), като подписва петгодишен договор. Грифоните платиха за правата му 14,5 милиона евро, а до момента той е вкарал 8 гола в 27 мача във всички турнири този сезон. Макар и роден в Аржентина, заради италианския си произход бързо получи паспорт и вече е национал, като има 6 мача и 4 гола за "Скуадра адзура".

Трансферната сума за Наполи не би трябвало да бъде проблем, ако се случи изходяща сделка за Осимен. Той има в договора си освобождаваща клауза на стойност 120-130 милиона евро, като преговорите ще бъдат насочени към Пари Сен Жермен и някои клубове от Висшата лига, включително Челси и Арсенал.

Тъй като на стадион "Диего Марадона" имат идея за тоталното обновяване на атакуващия екип, те са се насочили и към нападателя на френския Лил Джонатан Дейвид. Според някои медии на апенините, шефовете вече са постигнали устно споразумение за личните условия с канадския национал.

В Наполи може да има още един изходящ трансфер, тъй като Джовани Симеоне е недоволен от липсата на игрово време и може да се събере отново с Игор Тудор в Лацио през следващия сезон. Наполи едва ли ще прави спънки, тъй като ако не вземе нужната сума, то поне ще освободи място във фонд "заплати" и няма да има проблеми с финансовия феърплей. / БТА