Английският шампион Манчестър Сити е готов да плати рекордните 150 милиона евро за звездата на Уест Хем - Деклан Райс, твърди „Daily Mail“.

Според изданието „чуковете“ изслушват различни оферти, като за момента най-сериозно заинтересовани изглеждат „гражданите“. Сумата, която от Сити предлагат, е с 30 милиона евро по-малко от откупната клауза в договора му.

Манчестърци ще опитат да свалят малко от цената му, но едва ли от Уест Хем ще са склонни на много преговори, тъй като договорът на Райс е далеч от изтичащ. Халфът е обвързан с клуба до 2027 година.

Информацията се допълва от това, че Манчестър Юнайтед и Челси също искат да привлекат английския национал. Той обаче няма желание да премине при "червените дяволи", докато неясната ситуация с лондончани поставя под сериозна въпросителна способността на клуба да хвърли такава огромна сума на трансферния пазар. 

Ако в крайна сметка се стигне до сделка от 150 милиона евро, това ще бъде исторически трансфер в английския футбол. Рекордът в момента се държи от Джак Грийлиш, за когото именно Ман Сити плати 117.5 милиона евро миналото лято, за да го привлече от Астън Вила.