Отборът на Манчестър Юнайтед не се е отказал от привличането на капитана на Астън Вила Джак Грийлиш. В клуба смятат да отправят оферта за английския национал, но при положение, че се разделят с някого измежду Пол Погба или Неманя Матич, твърди „Manchester Evening News“.

Грийлиш бе една от основите трансферни цели на „червените дяволи" през лятото, но до сделка така и не се стигна. Бирмингамци искаха между 80 и 100 милиона евро за своята звезда, което отказа Юнайтед. Вместо това те взеха Дони ван де Беек, който обаче рядко получава шанс за изява след пристигането си на „Олд Трафорд“.

От началото на сезона Грийлиш пък е в страхотна форма за Астън Вила. 25-годишният полузащитник е записал 8 мача във всички турнири, в които е отбелязал 5 гола и е направил 5 асистенции. Много от анализаторите на Острова го считат да играча св най-добра от началото на кампанията. С тези си показатели той помогна на „виланите“ да се изкачат до 6-ата позиция във временото класиране, като изостават само на 3 точки от лидера Лестър.

След като трансферът му в Юнайтед така и не се получи, Грийлиш подписа нов договор с клуба до лятото на 2025 година.