Капитанът на Астън Вила - Джак Грийлиш отчаяно иска да се присъедини към Манчестър Юнайтед това лято и е решил да напусне бирмингамци независимо дали избегнат изпадането от Висшата лига или не. 

Грийлиш се очертава като една от основните цели на Юнайтед преди летния трансферен прозорец. 24-годишният англичанин има 176 участия за родния си клуб откакто проби в първия отбор през 2012 година, като помогна на отбора да спечели промоция през миналия сезон. Клубът обаче в момента е на 19 място в таблицата, две точки от спасителния бряг преди рестарта във Висшата лига. 

Според "Starsport", Грийлиш е взел присърце трасфера си в Манчестър Юнайтед и ще напусне Астън Вила това лято, независимо от съдбата на тима във Висшата лига. Твърди се, че изпълнителният дирекор на "червените дяволи" Уд Уудуърд в момента планира да започне преговори с Астън Вила за сделка на стойност от 75 милиона паунда. На Грийлиш пък ще му бъде предложен договор на стойност около 150 000 британски лири на седмица на "Олд Трафорд". 

Твърди се, че Уудуърд гледа на Грийлиш като на бъдеща звезда на "червените дяволи".