Вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинес се очертава като основна цел за Атлетико Мадрид, ако испанците изгубят Ян Облак. Словенският национал има договор до края на сезона и все още не е дал сигнал, че възнамерява да подпише нов такъв с „дюшекчиите“. В резултат на това клубът на Диего Симеоне вече оглежда алтернативи и Мартинес е след кандидатите, пише „Mirror“.

Атлетико дори ще обмисли продажбата на Облак през януари, вместо да рискува да го загуби като свободен агент шест месеца по-късно, а Манчестър Юнайтед е сред редицата клубове, за които се предполага, че следят ситуацията със словенеца.

Ако Облак си тръгне от „Уанда Метрополитано“, Мартинес се смята за играч, който би могъл да запълни празнината, оставена от словенския страж, въпреки че Вила няма да иска да изпусне аржентинския национал. Шансът да играе футбол в Шампионската лига обаче ще направи трансфера му в Мадрид привлекателен и може да постави Вила в трудна позиция.

Мартинес се утвърди като един от най-добрите вратари във Висшата лига, откакто се присъедини към Вила за 20 милиона паунда от Арсенал през септември 2020-а година, а също така сега е вратар номер 1 на Аржентина.