Испанският шампион Атлетико Мадрид се насочва към звездата на Сасуоло Джанлука Скамака като заместник на ветерана Луис Суарес. „ESdiario“ твърди, че „дюшекчиите“ би искал да подпише Скамака това лято, за да подсили атаката си и да се подготви за потенциално напускане на Суарес.

Настоящият контракт на уругвайския нападател изтича в края на сезона и Атлети все още не му е предложил нов договор, а Астън Вила и бившият клуб Аякс се интересуват от него. Съобщава се, че Суарес е недоволен от липсата на комуникация от страна на „рохибланкос“.

Ето защо Суарес може да бъде привлечен да работи с бившия си съотборник в Ливърпул и настоящ мениджър на Вила Стивън Джерард в „Мидландс“, където вероятно ще се събере отново и с Филипе Коутиньо.

Аякс вече отправи запитване за бившия си играч, който избухна на голямата сцена именно в Амстердам, преди да премине на Анфийлд през 2011 година.

И двата клуба обаче са изправени пред конкуренция от страна на Интер и Севиля, които също следят ситуацията с уругваеца.

В същото време в Атлетико искат да се уверят, че подходящ наследник ще бъде намерен незабавно, поради което Скамака е №1 в списъка с желания на треньора Диего Симеоне. Централният нападател се радва на изключителен сезон в Серия А с 13 гола в 28 мача в първенството до момента.

Въпреки това, привличането на италианския национал в Мадрид няма да е лесно, тъй като Сасуоло не желае да се разделя с него. Плюс това, 23-годишният футболист е оценяван на около 30 милиона евро, като италианският шампион Интер също се интересува от младия нападател.

Скамака се присъедини към Сасуоло от академията на ПСВ Айндховен през 2017 година, като е играл още под наем в Кремонезе, Цволе, Асколи и Дженоа.