Съставът на Астън Вила търси попълнения, с които да не трепери за оцеляването си, както се случи в предишната кампания. Вила има амбиции за един по-успешен сезон, а мениджърът Дийн Смит очаква отборът му да се спаси далеч преди последния кръг.  

Смит силно настоява пред ръководството на клуба за привличането на класен нападател, и тимът от Бирмингам вече направи своя избор. На „Вила Парк“ силно желаят звездата на Вердер Бремен Милот Рашица.

Английският тим вече на няколко пъти отправи сериозни оферти за голаджията, но от Бремен поне засега успяват да задържат футболиста при себе си. Ливърпул и Лайпциг също следят ситуацията около играча, но по всичко изглежда, че Вила няма да се откаже и ще направи всичко възможно да закупи Рашица. 

От Вердер настояват най-малко за 20 милиона евро, като все още никой не се е осмелил да извади подобна сума. Офертата на Вила на стойност 18 милиона евро е била отхвърлена и  англичаните ще трябва да извадят още по-сериозна сума, за да си осигурят звездата на Вердер.