Британското правителство е започнало преговори за смяна на домакинството на финала в Шампионската лига, твърди „The Telegraph“. Както е известно, английските Манчестър Сити и Челси ще спорят за трофея на 29 май в Истанбул, но Турция попада в червения списък на Великобритания на страните с разпространение на коронавирус.

Това означава, че след завръщането си от южната ни съседка футболистите на „гражданите“ и „сините“ от Лондон ще бъдат поставени под задължителна 10-дневна карантина. Ако британските власти стигнат до споразумение с УЕФА за финал на друго място, Истанбул може да се размине за втора поредна година с домакинството на мача за трофея в Шампионската лига.

През миналата пролет пандемията от COVID-19 спря турнира и той се доигра чак през август в португалската столица Лисабон. Истанбул запази правото си да приеме финала този сезон, но страната е в локдаун заради високата заболеваемост от коронавируса.

Манчестър Сити и Челси вече изразиха готовност да изиграят мача на друго място, а вчера Астън Вила дори предложи стадиона си за домакин на срещата. Засега от УЕФА обаче са категорични, че финалът няма да бъде отнеман от Истанбул, тъй като градът е положил много усилия да приеме мача.