Унай Емери иска да изведе Астън Вила до трофея в Лигата на конференциите. Испанският специалист е четирикратен носител на Лига Европа със Севиля и Виляреал, но желае да попълни колекцията си от трофеи.

На осминафиналите англичаните ще се изправят срещу Аякс.

"Уважавам всяко едно състезание, особено тези в Европа. Ние ще играем срещу съперник, който достигна до полуфиналите в Шампионската лига преди няколко сезона. Достигал съм до тази фаза на най-силния турнир с Виляреал, но съм печелил и Лига Европа. Ценя много европейския футбол и е хубаво, че има двубои като тези между Аякс и Астън Вила. Искам да се насладя и на Лигата на конференциите. Представянето в Европа винаги носи много престиж и нито едно състезание от този ранг не може да бъде пренебрегвано. Лигата на конференциите и в третия си сезон. Рома и уест Хем вече го спечелиха, а това са големи клубове", коментира Емери, цитиран от Ройтерс.

Астън Вила се намира на четвърто място във временното класиране във Висшата лига. Унай Емери иска да класира клуба от Бирмингам за Шампионската лига.    

"Това са отделни турнири, в които трябва да демонстрираме още повече постоянство. Искаме да вдигнем нивото. Двубоите срещу Аякс са изключително важни, а в същото време ни предстоят мачове срещу Тотнъм и Уест Хем. Предизвикателст е да задържим високото ниво в предстоящите ни срещи", каза още 52-годишният Унай Емери ден преди срещата с Аякс.