Астън Вила разби Аякс с 4:0  в мач-реванш от 1/8-финалите на Лига конференциите и се класира за следващата фаза след 0:0 в първата среща. Головете на "Вила Парк" в Бирмингам вкараха Оли Уоткинс (25), Леон Бейли (60), Йон Дуран (75) и Муса Диаби (81). 
 
 
Двубоят започна предпазливо от страна и на двата отбора, като играта се водеше предимно в средата на терена. Първият четвърт час ще се запомни единствено с жълтите картони на Оли Уоткинс и Морган Роджърс от домакините, както и на Сиверт Мансверк от Аякс. 
 
В 25-ата минута вратарят на гостите излезе неразчетено и Муса Диаби овладя топката близо до аутлинията. Забавянето му с удара позволи на Диант Рамай да се хвърли в краката му и да отклони изстрела от малък ъгъл в корнер. При центрирането на Дъглас Луис обаче Оли Уоткинс бе оставен непокрит и с глава прати топката на Аякс - 1:0. Малко след това обаче голмайсторът за бирмингамци бе заменен заради контузия.
 
Минути по-късно и в Аякс бяха принудени да правят смяна - Каплан получи разтежение и отстъпи мястото си на Чуба Акпом. В края на първата част пред Морган Роджърс се откри добра възможност и той шутира без колебание от дъгата пред наказателното поле, но топката премина над вратата на гостите. В добавеното време на първата част двата отбора пропуснаха по една възможност. Първо стражът на гостите излезе предвидливо и пресече подаване към Муса Диаби, а след това Мати Кеш спря пред голлинията удар на звездата на Аякс - Брайън Броби. 
 
Още с началото на второто полувреме футболистите на Астън Вила натиснаха и след пропуск на резервата Йон Дуран, логично стигнаха до втори гол в 60-ата минута. Ямайският национал Леон Бейли навлезе отдясно в наказателното поле, финтира Хато и с удар по земя прати топката в далечния ъгъл за 2:0.
 
Пет минути по-късно Сиверт Мансверк събори откъсващия се Дуран и получи втори жълт картон. Така гостите останаха с 10 души.
 
Четвърт час преди колумбиецът Йон Дуран най-накрая се разписа с гръмотевичен шут от границите на наказателното поле. Топката на два пъти се удари в напречната греда и останаха съмнения дали топката е преминала голлинията с целия си обем, но повторенията ясно показаха, че попадението е редовно - 3:0.   
 
Муса Диаби довърши гостите с четвърти гол в 81-ата минута, възползвайки се от грешка на Борна Соса отляво. Нападателят на Астън Вила матира Диант Рамай с прекрасен удар от наказателното поле.
 
FT /  АСТЪН ВИЛА - АЯКС 4:0
 
Астън Вила: 1. Мартинес, 31. Бейли, 19. Диаби, 3. Диего Карлуш, 6. Дъглас Луис, 2. Кеш, 7. МакГин-К, 15. Морено, 27. Роджърс, 14. Торес, 11. Уоткинс
 
Аякс: 40. Рамай, 6. Хендерсън-К , 13. Каплан, 16. Мансверк, 2. Ренш, 25. Соса, 8. Тейлър, 4. Хато, 38. Хлинсон, 37. Шутало, 9. Броби