В четвъртък вечер станаха ясни всички полуфиналисти във втория по сила клубен турнир на Стария континент – Лига Европа.

Ливърпул победи Аталанта с 1:0, но това се оказа крайно недостатъчно за отстраняването на Аталанта в Бергамо, след като „червените” претърпяха истинско крушение в първия мач на „Анфийлд” и загубиха с 0:3. Така Ливърпул отпадна от надпреварата, а това се оказа последният мач на Клоп начело на мърсисайдци в Европа.

Отборът на Рома също се класира сред четирите най-добри в турнира, записвайки втора победа над Милан в италианското дерби на този етап в Лига Европа. Въпреки че играха с човек по-малко дълъг период, тимът от столицата се наложи с 2:1 и с общ резултат 3:1 си осигури полуфинал срещу Байер Леверкузен.

Новият шампион на Германия стигна до равенство 1:1 при визитата си на Уест Хем в Лондон, но това бе напълно достатъчно след успеха с 2:0 преди седмица в Леверкузен. „Аспирините” продължиха уникалната си серия без загуба на 44 мача.  

Последният полуфиналист бе решен след продължения и изпълнения на дузпи. След равенство 2:2 в общия резултат между Олимпик Марсилия и Бенфика, французите се оказаха по точни при наказателните удари и си осигуриха мачове срещу Аталанта в следващата фаза.

Полуфиналите в Лига Европа

Олимпик Марсилия – Аталанта

Рома – Байер Леверкузен

Първите мачове са на 2 май, а реваншите след седмица.