Ивайло Петев получи нова оценка за отличната си работа в румънското първенство начело на тима на Университатя (Крайова). Българският специалист беше избран за треньор номер 1 на месец март в анкета на футболната лига на страната, като вотът е резултат от съвкупно гласуване на треньори и фенове в интернет.

Трикратният шампион с Лудогорец (Разград) получи трофея си днес в клубния офис, където му беше връчен от човек от Футболната лига. Той изпреварва с доста сериозен резултат наставника на ФКСБ Илиан Хараламбус, както и ветерана Йоан Събау, начело на Университатя (Крайова).

Петев изведе Университатя (Крайова) от 4-о на 2-о място в първенството на Румъния, а също така регистрира и серия от девет поредни мача без поражение. Голямото предизвикателство за него е дербито именно с ФКСБ през идния уикенд – в неделя (7-и април) на стадион "Арена Национала". Преди срещата тимът от Букурещ има 38 точки, воденият от Петев състав от Крайова е с 31. На 3-ата позиция с по 28 са ЧФР Клуж и Рапид (Букурещ).

Вчера Университатя (Крайова) отпадна на четвъртфинал в турнира за Купата на страната след поражение с 0:1 след продължения от Оцелул (Галац). Българският специалист беше пределно откровен, като каза, че загубата е закономерна заради липсата на голови положения и грешките в защита.

Големият проблем за бившия национален селекционер на България и на Босна и Херцеговина е дали голмайсторът на отбора Александру Митрица ще се възстанови от травмата в крака за мача в Букурещ.