Българският капитан на Астън Вила Стилиян Петров прикани УЕФА да вземе по-бързо решението си за случая с Портсмут и дали отборът ще може да участва в Лига Европа през следващия сезон.

Портсмут би трябвало да играе в Лига Европа, тъй като отборът вече се класира за финала за ФА Къп, където ще се изправи срещу Челси.

В момента финансовата ситуация в Портсмут е много деликатна и клубът може да не получи лиценз, което ще даде възможност на тима завършил на седмо място в Премиършип да участва в Лига Европа.

„Ние се надяваме УЕФА да вземе по-скоро своето решение и ще видим какво ще се случи. Според мен няма да е справедливо решението да бъде взето след края на сезона”, сподели българският национал.

„Не е честно едни отбори да се борят, други да се подготвят за своето евроучастие и трети да играят в Лига Европа. УЕФА трябва да уточни всичко до края на месеца”, добави капитанът на Астън Вила.

„Четвъртото място сега изглежда по-труднодостъпно за нас, но не сме се отказали от борбата. Може да спечелим 15 точки в оставащите ни мачове до края на сезона и да се надяваме на грешки на Манчестър Сити и Тотнъм. Математически ние все още имаме шанс за четвъртата позиция, но нямаме право на повече грешки и трябва да спечелим всеки един мач до края”, каза още Стилиян Петров.