Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров даде увереност на своите съотборници, като заяви, че те не трябва да показват респект към „Голямата четворка” на английския футбол, ако искат да си осигурят участие в Шампионската лига през следващия сезон.

30-годишният българин ще изведе Вила с капитанската лента в събота за мача срещу Евертън, който се явява много важен в борбата за челните позиции. Въпреки амбициите на бирмингамци, Стилиян не пропусна да похвали Евертън за начина, по който успя да стигне до четвъртото място през 2005 година.

„Евертън показа, как отборите трябва да правят, ако искат да влязат в топ 4”, заяви Петров пред „Дейли Мейл”. „Те бяха наистина постоянни, силни и нямаха особен респект към първите четири. Те играеха своята игра и се бориха за всяка точка, която могат да вземат”.

„Ако ние, Ман Сити, Тотнъм или който и да е друг иска да направи това тази година, трябва да бъдем по-постоянни, трябва да сме много добри. При нашата постройка на игра ние имаме достатъчно играчи, които да вкарват голове. Освен това се надяваме да имаме по-голям шанс през този сезон, защото другите големи отбори изгубиха някои играчи”.

„Единственият начин, по който можем да успеем, е да подобрим представянето си и да добием постоянство. Ако направим това, имаме добър шанс”, обясни българският национал.

Стилиян отдаде заслуженото и на феновете на Вила, които подкрепят непрестанно своя отбор. Според него един трофей от местните купи ще е добър подарък за тях.

„Една купа ще бъде най-доброто за феновете, защото те са страхотни към нас, особено от началото на сезона. Те очакват много неща и единствено от нас зависи да им ги доставим. Ще бъде много трудно. Много отбори ще искат да спечелят купа, но ние сме един от тях и аз съм щастлив от това”, допълни Петров.