Стилиян Петров призна, че Астън Вила трябва драстично да се промени и да подобри играта си, ако искат да имат шанс да се класират сред топ шест в Премиършип.

След разочароващото откриване на сезона със загуба 2:0 от Уигън, българският национал коментира състоянието на тима си и промените, които според него трябва да се направят.

„Понякога трябва да вдигнеш ръка и да си признаеш, че не си бил добър”, заяви българският национал. „Ако искаме да се състезаваме и да сме на същата позиция като миналия сезон ще трябва да се стегнем, и да започнем да играем по-добре”, допълни още Стенли.

Петров, който бе капитан на Вила в събота, но все още не знае, дали това ще остане за постоянно, заяви, че не само Манчестър Сити трябва да се доказват през сезона. „Мачовете идват бързо и ние трябва да се подготвяме бързо”, заяви Стилиян. „Премиършип е труден шампионат. Виждате, че Уигън стават все по-добри. Ако искаме да сме там, трябва да сме по-добри и с повече самочувствие”, каза още Петров.

След разочароващото представяне, след което мениджъра на тима Мартин О'Нийл остана крайно недоволен, укрепването на тима става още по-наложително и Стилиян коментира също и евентуалните трансфери в клуба. „Мисля, че мениджърът работи върху това и ще има още трансфери до края на лятото. Ще имаме още няколко футболисти, които да се състезават с нас този сезон и ние, и феновете ще сме доволни, когато трансферния прозорец се затвори и имаме нови попълнения”, допълни Стилиян Петров. Стенли добави, че Астън Вила няма да се отчайват от първия мач през сезона. „Ще бъдем на по-добра позиция, отколкото миналия сезон. Ще се борим затова и се надявам да го постигнем”, допълни още българинът.