Новият капитан на Астън Вила Стилиян Петров заяви пред клубната телевизия на тима, че е много горд от поверената му отговорност. Той добави, че й се наслаждава и продължи, че е изключително радостен да е лидер на отбора, който желае да постигне големи успехи през настоящия сезон.

„Чувствам се изключително горд докато нося лентата на ръката си. Когато поведеш отбор като Вила обаче, не става дума само за гордост – става дума и за отговорност”, признава Стенли.

„Но аз далеч не искам да бягам от нея. Напротив, ценя го и му се наслаждавам. Това е хубаво нещо”, продължи българският национал.

„Момчетата също ми помагат. Можеш да имаш и най-фантастичния капитан, но ако отборът като цяло не върви, нямаш никакъв шанс. Като изключим загубите от Блекбърн и Уигън, мисля, че се справяме отлично”, добави Стилиян Петров.

„Всички в отбора ме подкрепят, тъй като са наясно с ролята, която изпълнява капитанът. Понякога се налага да повишиш тон на терена или в съблекалнята. Момчетата от време на време се нуждаят от окуражаване. Това е моята отговорност”, завърши капитанът на Астън Вила.