Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров заяви, че не само головете, а и играта на Габриел Агбонлахор е от голямо значение за тима от "Вила парк".

Агбонлахор е водещият голмайстор на Вила със своите девет попадения този сезон, но 23-годишният английския национал вкара само веднъж в последните седем мача - победното попадение над Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

„Габи показва прекрасна форма със своите голове през този сезон и той със сигурност вкара някои много важни попадения. Вижте само головете му срещу Бирмингам Сити, едно късно попадение, както и решаващия гол срещу Манчестър Юнайтед, който ни даде първа победа там от много, много време. Той дори имаше период, в който вкара пет гола в пет мача, което беше прекрасно, защото се случи в началото на сезона. Дори обаче Габи да не успее да се разпише, той дава много на нашия отбор. Дърпа със себе си няколко играча на противника и пази топката много добре”, сподели Стилиян.

„Агбонлахор е страхотен футболист за Вила. Много е хубаво да гледаш как някой се развива толкова много. Истината обаче е, че много хора забравят, че той е много млад. Въпреки възрастта си, Габи е много важна част от Астън Вила”, добави капитанът на тима.