Лил победи с категоричното 3:1 като домакин на Олимпик Марсилия в първия двубой от 28-ия кръг на френската Лига 1. И четирите попадения паднаха през втората част на сблъсъка.

Резултатът бе открит от Джонатан Дейвид, който откри от дузпа в 54-ата минута, която беше отсъдена за нарушение на капитана Самуел Жиго срещу самия Дейвид.

Лил удвои аванса си в 71-ата минута, когато точен бе Реми Кабеля с красиво изпълнение в горния ляв ъгъл на Пау Торес след удар в наказателното поле.

Снимки: БТА / BTA
21 снимки

От нищото Марсилия се върна в мача след куриозен автогол на Исмаили. До него се стигна, след като Пиер-Емерик Обамеянг оказа натиск на Алесандро Рибейро, който пък в опита си да изчисти топката я прати в тялото на колегата си Исмаили и тя попадна във вратата на слисания Лука Шевалие – 2:1.

Много скоро след това, само три минути по-късно, Лил си върна преднината от две попадения. Тиаго Сантос получи извеждащо подаване отдяснов наказателното поле и пусна пас около точката за дузпа, където никой не проследи движението на Габриел Гудмундсон, който с десния крак засече и сложи точка на спора, оформяйки крайния резултат.

С този успех Лил събра 49 точки и се настани на третата позиция, колкото има и Монако, който обаче тепърва ще играе своя двубой от кръга, докато вторият Брест е с точка повече, но също с мач в запас. Марсилия остава на седмата позиция с 39 точки и шансовете за класиране в Шампионската лига догодина почти изчезнаха, а тези за Лига Европа също започват да намаляват, тъй като петият Ница е с 43 пункта.