Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да предостави на бъдещия си нов мениджър Ерик тен Хаг сериозни средства за трансфери през лятото, като Хари Кейн и Деклан Райс са посочени като потенциални основни цели.

Очаква се Тен Хаг да бъде обявен за следващия постоянен мениджър на „червените дяволи“, след като направи отлично впечатление по време на интервюто си с отбора от Висшата лига. Смята се, че сделката може да бъде финализирана още през следващите дни.

Сега „Telegraph“ твърди, че от Юнайтед ще предоставят значителни средства на разположение на новия мениджър, независимо дали клубът си осигури участие в Шампионската лига.

Хари Кейн и Деклан Райс са сред водещите цели на клуба, въпреки че и двамата играчи биха стрували над 100 милиона паунда и тяхно привличане ще се окаже трудно в един трансферен прозорец.

Както е известно, Тотнъм отхвърли оферта от страна на Манчестър Сити за Кейн миналото лято, който ще има два оставащи сезона в договора си през лятото. Междувременно се смята, че Уест Хем оценява Райс на близо 150 милиона паунда.

По тази причина на „Олд Трафорд“ набелязват и някои по-евтини алтернативи, като Дарвин Нунес от Бенфика. Джон МакГин от Астън Вила и Рубен Невеш от Уулвърхемптън пък се разглеждат като алтернативи на Райс.

Тен Хаг също може да търси да доведе играчи, които познава добре, през следващия сезон. Райън Гравенберх, който е свързван с Байерн Мюнхен, е сред най-ярките таланти на Аякс, докато десният бек Нусаир Мазрауи има договор само до края на сезона, но бива следен както от „баварците“, така и от Барселона.

Антони, бразилецът, който има 12 гола и 10 асистенции за Аякс във всички турнири, също се смята, че привлича интерес от клубовете от Висшата лига и може да се окаже решението за „червените дяволи“ на дясното крило, позиция, която Юнайтед също иска да подсили.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Допълнителни средства могат да бъдат предоставени на Тен Хаг след продажби на играчи, като редица футболисти са изправени пред несигурно бъдеще в клуба. Очаква се Антони Марсиал да напусне, след като прекара втората половина на настоящия сезон под наем в Севиля, докато вратарят Дийн Хендерсън може също да напусне в търсене на титулярно място.

Разходите за заплати могат да бъдат значително намалени и от евентуално напускане на Пол Погба, Единсон Кавани, Хуан Мата и Джеси Лингард, които имат договори до края на кампанията. В същото време от Юнайтед може да се изкушат да продадат както Маркъс Рашфорд, така и Кристиано Роналдо.