Астън Вила и Лийдс Юнайтед ще се срещнат в приятелска среща през юли в Австралия. Това е поредната контрола между английски отбори, която е обявена при завръщането на предсезонните турнета след пандемията от коронавирус.

Двата състава ще играят един срещу друг на 17 юли на стадион „Бризбън Сънкорп“ като част от турнир с три тима, в който ще участва и съставът от А-лигата Бризбън Роар, съобщиха от пресслужбите на Вила и Лийдс. „Турнето идва в ключов етап от нашата предсезонна подготовка, така че фитнес програмата и мачовете са важни“, каза мениджърът на бирмингамци Стивън Джерард, чийто тим ще пътува за първи път до Австралия.

13 снимки

За Лийдс пък то ще бъде трето в страната – тимът игра срещу Манчестър Юнайтед в Пърт през 2019, преди пандемията да засегне света. „Очаквам с нетърпение да заведа отбора обратно за важната част от нашите приготовления за сезон 2022/23“, каза наставникът на „белите“ Джеси Марш.

Клубовете от Висшата лига и Бризбън Роар ще играят в турнира Куинсленд Чемпиънс Къп, която трябваше да бъде открита през 2020, но бе отложена заради вируса. Бризбън Роар ще играе с Лийдс на 14 юли в Голд Коуст, преди да се изправи срещу Вила шест дни по-късно в Таунсвил. „Надяваме се да видим много оранжеви фланелки по трибуните, подкрепящи клуба от А-лига срещу два от най-добрите отбора в Англия“, коментира изпълнителният директор на Роар Дейвид Пуър.

Лийдс и Астън Вила се присъединяват към серия от високопрофилни футболни контроли, които вече бяха обявени в Азия и Австралия. Звездите на Пари Сен Жермен Лионел Меси и Неймар се очаква да се изправят един срещу друг, когато Бразилия и Аржентина се срещнат в подгряващ мач за Мондиала в Катар на „Мелбърн Крикет Граунд“ през юни. Ливърпул и Кристъл Палас ще играят контрола на 19 юли на известния стадион. Барселона ще направо първото си пътуване до Австралия за мач срещу сборен отбор от А-лигата на 25 май.

Борещият се за куадрупъл Ливърпул обяви проверки през юли срещу Манчестър Юнайтед в Банкок и Кристъл Палас в Сингапур. Тотнъм пътува до Южна Корея в същия месец срещу избран отбор от К-лигата.