Мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш пребори звездата на Челси Франк Лампард. Двубоят обаче не се състоя на футболния терен, а на благотворителен търг. Още по-люботното е, че и двамата наддаваха за автомобил, принадлежал на старши треньора на Реал Мадрид Жозе Моуриньо.

Nordoff Robbins проведе годишната си благотворителна вечеря в Лондон. Един от експонатите, предоставени за търг, вече е в ръцете на Алекс Маклийш, който предложи за Fiao 500 15 хиляди паунда. Цената, която даде полузащитникът на Челси, бе в размер на 12 хиляди паунда.

На благотворителната вечеря присъстваха много известни действащи футболисти, както и от близкото минало.

Друг от експонатите, който също предизвика голям интерес, бе възпоменателна книга, съдържаща подписите и съобщения от 20 топ икони от историята на Висшата лига. Сред легендите, оставили почерка си в книгата, бяха тези на Ерик Кантона, на Тони Адамс и други.

Nordoff Robbins е благотворителна кампания, която има за цел да лекува хора от цяла Великобритания чрез музика. Помощта се оказва най-вече на болни от аутизъм, деменция, психични проблеми, мозъчен инсулт, депресия и други.