Голямата звезда на Астън Вила Джак Грийлиш засвидетелства огромното уважение, което все още храни към бившия български национал Стилиян Петров. В интервю за клубната телевизия на бирмингамци, част от поредицата „Иконите”, 23-годишният местен талант призна, че Стенли е бил неговият любим играч, докато е растял в клубната академия.

„Абсолютно той беше моят любим играч, когато играеше за Астън Вила. Веднъж дори му написах дълго писмо, в което му обяснявах колко много го обичам. Не знам дали то е стигнало до него. Харесваше ми дори неговата прическа”, каза Грийлиш, който в момента е безспорният лидер на тима заедно с капитана Джеймс Честър.

„Когато той пристигна във Вила, това беше голям трансфер. Имаше много какво да науча от него, а когато тренирахме заедно, това беше нещо свещено за мен.”

„Помня, че в училище гледах негови голове. Помня онзи срещу Евертън, който беше сред любимите ми. Мисля, че всички фенове на Астън Вила знаеха какъв добър футболист е той. Където и да игра той, не само в Астън Вила, винаги е бил след любимците на привържениците.”

„Помня, че първият път като тренирахме заедно с него, трябваше да се крия. Той хвърляше едни такива погледи на всички, които загубеха топката. Караше те да си дадеш сметка за това. Мисля обаче, че с всички добри играчи е така. Понякога даже си мисля, че можеше да повали друг играч. С мен не го е правил, което е добре.”

„Той е играч, на който се възхищаващ. Определено е лидер на и извън терена. Беше много популярен след момчетата. Мисля, че всички бяха наясно, че ще си остане капитан.”

„Смятам, че когато го диагностицираха с левкемия, аз бях на скамейката в онзи мач срещу Челси (когато феновете на „Вила Парк” за първи път шумно изразиха подкрепата си – б.р.). Беше му тежко да седне горе на трибуните, да знае, че е болен от рак. Очевидно е, че той е боец. Успя да го преодолее.”

„Това е емоционална тема, за която да говоря. Особено за човек, с който съм близък. Все още ходя често на гости у тях. Говорим си. Той постоянно ми праща съобщения и ми казва, че трябва да вкарвам повече, с което съм напълно съгласен”, каза Грийлиш.