В Астън Вила се забелязва огромно подобрение. Съставът на Унай Емери се представя прекрасно напоследък и спечели 6 от последните си 7 двубоя. Отборът от Бирмингам  определено вече е в битката за Европа, а феновете на Вила смело могат да мечтаят за  европейски футбол през следващата кампания.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

През уикенда обаче, за Емери и компания предстои много сериозен тест в лицето на Манчестър Юнайтед. Бившият мениджър на Арсенал ясно си дава сметка колко труден мач чака неговия отбор, но специалистът твърдо заяви, че Астън Вила не се страхува от никого и ще излезе с единствената мисъл за 3 точки в предстоящата среща.

„Това, което ни се случва е много хубаво и няма как да не бъдем вдъхновени. Да се борим за европейско участие е нещо страхотно и отдавна искахме да постигнем тази цел. Развиваме се добре и сме на правия път, но за да играем в Европа, трябва да направим още няколко важни крачки. Гостуването на Юнайтед няма да е никак леко, и смятам, че този мач ще е от ключово значение, както за нас, така и за тях. Ще излезем пределно мотивирани и ще опитаме да спечелим. Бих се радвал Астън Вила да се завърне в европейските турнири, това ще е чудесно за всички и вярвам, че ще зарадваме феновете“, каза Емери.