Днес е решаващият ден за Висшата лига, в който всички въпросителни ще паднат. Последният кръг в най-силното първенство в света ще ни предостави изключително интересни битки. Всички двубои ще стартират по едно и също време – 18:00 часа.

Шампионът е ясен – Ливърпул се върна на върха във Висшата лига след 30-годишна пауза, докато Манчестър Сити се бетонира на втората позиция. Оттук следва и интересното в днешният последен кръг в Англия – Битката за Топ 4 и място в Шампионската лига.

СМЕТКИТЕ:

Битката за Топ 4: Челси ще се класира за най-комерсиалният европейски турнир, ако победи или постигне равенство срещу Уулвърхемптън на „Стамфорд Бридж“. Лондончани може да завършат в четворката, но само ако Манчестър Юнайтед победи Лестър. По този начин „лисиците“ ще играят в Лига Европа. Сценарий, при който на „Кинг Пауър“ се стигне до равенство, то „червените дяволи“ ще се класират за Шампионската лига, а Лестър ще се надява на загуба на Челси. Съществува и вариант „лисиците“ да спечелят срещу Манчестър Юнайтед и тогава възпитаниците на Оле Гунар Солскяер ще се молят лондончани да загубят от „вълците“.

Битката за Лига Европа също е интригуваща: Едно е ясно – един измежду Челси, Манчестър Юнайтед и Лестър ще остане на петото място. На теория Уулвърхемтън също може да завърши на тази позиция, но „вълците“ трябва да постигнат разгром на „Стамфорд Бридж“. На седмата позиция е Тотнъм и за момента „шпорите“ са в Лига Европа. Жозе Моуриньо и компания ще се надяват Челси да победи Арсенал във финала за ФА Къп, в противен случай „топчийте“ ще се класират за втория по сила турнир в Европа, а седмата позиция няма да даде излаз за участие в евротурнирите. Но, ако днес Тотнъм спечели срещу Кристъл Палас, а Уулвс загубят гостуването си на Челси, то „шпорите“ ще се настанят на шестата позиция.

Битката за оцеляване ще предложи драма до последно: Норич вече е нов член на Чемпиъншип, но останалите две позиции все още са вакантни. В свирепи сблъсъци някои измежду Астън Вила, Борнемут и Уотфорд ще се спаси и ще запази мястото си във Висшата лига. За „черешките“ има само един вариант победа над Евертън и загуби на Уотфорд и Астън Вила от Арсенал и Уест Хем. За бирмингамци съществува и вариант при загуба да остане във Висшата лига, ако „стършелите“ допуснат също поражение с идентичен резултат. От своя страна Уотфорд ще се надява на загуба на Астън Вила и победа с поне два гола разлика срещу Арсенал.

Това предстои днес, истинско зрелище с марка Висша лига! Не пропускайте двубоите в ефира на DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2 и NOVA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.