Вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинес даде интервю за "Скай Спортс" , в което говори обширно за формата на своя отбор. Стражът сподели, че играчите, а не треньорът, трябва да поемат отговорност за слабите резултати от началото на сезона.

"Дори когато спечелим, но аз допусна гол, не мога да заспя. Не можах да заспя и след мача с Арсенал в сряда, когато си легнах в 6:30 сутринта и станах в 7:15. Не се чувствам добре, когато губя, когато допускам гол, но това съм аз – продължавам напред и ще тренирам.

Обичам този клуб, казах го от първия ми ден тук, обичам го. Харесва ми да съм тук, не исках да ходя никъде и съм длъжник на феновете, които останаха зад мен и ме подкрепиха. Когато видя децата ми с моята тениска на игрището и те викат моето име, това ме кара да искам да остана и тъй като обичам този клуб, това е причината да не мога да спя", сподели Емилиано Мартинес пред "Скай Спортс".

Загубата на Астън Вила през седмицата от Арсенал постави Стивън Джерард под още по-сериозно напрежение, който трябваше да приеме факта, че тимът му бе освиркван три дена по-рано срещу загубата от Уест Хям. Вила са спечелили само три от последните си 16 мача в лигата.

"Треньорът ни дава плана за игра всяка седмица и ние играчите сме длъжни да го изпълним. Когато правим грешки или индивидуални неточности, треньорът не играе. Той ни дава тактическия план, но играчите трябва да го изпълним, знаем какво да правим, треньорът няма вина. Джерард ни каза след мача с Арсенал, че не защитаваме правилно опасните зони, сякаш животът ни зависи от това и той е прав – вероятно миналия сезон слагахме повече тела пред топката и 11 играчи реално се защитавахме" , допълни стражът на бирмингамци.

Мартинес записа 26 сухи мрежи в първите си два сезона, но все още търси своята първа през настоящата кампания. Аржентинският национал ще бъде важна фигура за състава си на предстоящото Световно първенство в Катар, но за момента не е доволен от формата, която показва.

За Астън Вила предстои тежък сблъсък срещу шампиона Манчестър Сити, а срещата може да наблюдавате днес от 19:30 на живо по DIEMA SPORT 2.

 

Източник: Скай Спортс