Собственикът на Астън Вила Тони Ся потвърди, че има намерение да изслуша всякакви предложения от инвеститори, които са готови да станат миноритарни акционери в закъсалия финансово клуб.

Бирмингамци се намират в състояние на безтегловност, след като загубиха от Фулъм финалния плейоф за промоция във Висшата лига. Така клубът пропусна сериозна финансова инжекция от 120 милиона паунда, която щеше да се отрази повече от благотворно.

Заради сериозните инвестиции в нови играчи преди и по време на кампания 2017/2018, сега бъдещето на Вила е неясно и дори мрачно, ако не се намери кой да помага на Ся с финансирането. В отворено писмо до феновете бизнесменът призна, че наскоро е получил оферта за 30 процента от клуба, която обаче не гарантирала „стратегическа стойност”, а на всичкото отгоре в клуба не били убедени в произхода на парите.

„Първо и преди всичко, искам да ви благодаря за проявеното търпение в този период на несигурност за клуба на и извън терена”, написа Ся. „Да пропуснем промоцията във Висшата лига беше огромно разочарование за нас – не само за вас, фенвете, които ни подкрепяхте до последната стъпка.”

„Бих искал да се извиня за липсата на комуникация през последните седмици. Тя се дължеше до голяма степен на множеството бизнес решения, които трябваше да бъдат взети, тъй като загубата в плейофа ни изправи пред реалност, която трябва да приемем.”

„Сега съм в позиция да дам подробни разяснения относно ситуацията в клуба и се надявам, че ще продължим подготовката си за сезона с подновени концентрация и решимост. За да се избегне всякакво съмнение, аз оставам горд и отдаден собственик на този футболен клуб и ще приема всички отговорности пред фенове, играчи и треньорски щаб.”

„През последните седмици настъпиха доста промени във висшето ръководство, като те бяха извършени с намерението да установим фокусиран и добре пресметнат подход. Разбира се, предвид финансовите реалности, ще бъде далновидно от наша страна да бъдем отворени към всяка миноритарна стратегическа инвестиция, която ще подпомогне нашето консолидиране след шумното лято и амбициите ни за завръщане във Висшата лига.”

„Ще подходим избирателно към всяка дискусия, за да сме сигурни, че интересите на клуба остават отправна точка”, написа още Ся.