Астън Вила и Уулвърхамптън не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в мач от 19-ия кръг на Висшата Лига. Даниел Поденсе (12’) и Дани Ингс (78’) бяха точни за двата тима.

19 снимки

Уулвърхамптън успя да открие резултата още в 12-ата минута, когато Жоао Моутиньо намери Поденсе, той влезе в наказателното поле и след като отлично преодоля бранител успя да намери далечния ъгъл на вратата, за да се разпише за 1:0.

Десетина минути след това гостите бяха близо до второ попадение. Матеуш Нунеш влезе в наказателното поле и стреля опасно в десния ъгъл, но светорният шампион Емилиано Мартинес се намеси добре и спаси.

Играчите на Унай Емери излязоха доста по-съсредоточени за втората част в търсене на изравнително попадение. Близо до такова бе Лудвиг Аугустинсон в 75-ата минута, но ударът му бе блокиран.

Астън Вила все пак успя да изравни в 78-ата минута, когато Дани Ингс бе изведен по отличен начин зад гърба на бранителите на “вълците” и без забавяне намери мрежата за 1:1.

В последните минути двата тима си размениха по още едно добро положение за попадение, но великолепни намеси на двамата вратари Емилиано Мартинес и Жозе Са предотвратиха нов гол и “подпечатаха” равенството между двата тима.

С тази спечелена точка Астън Вила заема 11-ото място в класирането с 22 точки, а Уулвърхамптън продължава да е в зоната на изпадащите с 14 точки.