Астън Вила победи категорично Фулъм с 3:0 в двубой от 3-ия кръг на Висшата лига. Головете за успеха реализираха Грийлиш, Хърикейн и Мингс. След успеха Вила заема 4-ото място в класирането с актив от 6 точки и голова разлика 4:0 с мач по-малко. Фулъм е на 20-ото място с 0. 

През първата част Вила нанесе своя удар с попадения в 4-ата и 15-ата минута. Първо Грийлиш получи отличен извеждащ пас и матира вратаря Ареола. В 15-ата минута на точното място беше Конър Хърикейн, който удвои. Вила продължи да е по-опасният тим на терена и до почивката създаде още няколко чисти положения, но до гол не се стигна.

Още в 48-ата минута Мингс получи пас отляво от Хърикейн и се разписа, за да направи резултата 3:0, а намесата на Ареола не беше на ниво.

Фулъм вкара топката в мрежата в 56-ата минута, когато Боби Рийд я насочи във вратата, но след разглеждане на ситуацията с ВАР попадение нямаше заради нарушение на Митрович срещу Менса.

До края на двубоя нови голове не паднаха, но Мингс имаше чудесна възможност да се разпише, но не сполучи, а Фулъм тресна гредата чрез Брайън, но и отлична намеса на Мартинес прати топката към напречната греда.

Така в крайна сметка Вила спечели с 3:0 и се изкачи на 4-ото място с актив от 6 точки.