Астън Вила успя да победи с 2:1 като гост Лестър в отложен мач от 7-и кръг на Висшата лига. Попаденията за бирмингамци бяха дело на Оли Уоткинс и Бертранд Траоре, а за "лисиците" точен бе Харви Барнс. С тази победа Астън Вила е вече 7-и, докато Лестър остава в опасната зона, на 19-а позиция с едва 25 пункта на сметката си.

Астън Вила бе по-активният отбор в срещата и в 24-а минута Оли Уоткинс достигна до перфектно подаване и отправи отличен удар по земя в средата на мрежата. Вратарят нямаше как да направи нищо при шут като този - 1:0 за Астън Вила. Попадението бе разглеждано дълго от ВАР, но накрая бе зачетено.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

Харви Барнс десетина минути преди края на първото полувреме направи страхотен пробив и стреля от вътрешността на наказателното поле, преодолявайки Емилиано Мартинес с удар в долния десен ъгъл - 1:1.

През втората част гостите натиснаха, а в 70-а минута Киърън Дрюсбъри-Хол получи втори жълт картон след необмислени действия и Лестър остана с 10 човека на терена. В 87-аминута Бертранд Траоре отправи брилянтен удар от границата на наказателното поле, като намери топката с невероятна сила и плътност, а тя се озова в левия ъгъл на вратата - 2:1 за Астън Вила.

В друга среща от същия отложен кръг  Лийдс победи с 2:1 Нотингам Форест в ключов мач от Висшата лига. Двата отбора бяха пряко замесени в борбата в дъното на таблицата. Гостите от Нотингам поведоха чрез Орел Мангала, но допуснаха обрат. Лийдс стигна до много ценните три точки благодарение на Джак Харисън и Луис Синистера. И трите попадения паднаха преди почивката.

След загубата Форест е 17-и с 27 точки. Толкова имат още отборите на Борнемут, Евертън и Уест Хем. Алармата на „Сити Граунд“ вече е задействана, ако досега не е била. Преди мача се говореше в английските медии, че бъдещето на мениджъра Стивън Купър е застрашено при негативен резултат. От друга страна, победата внася спокойствие в редиците на Лийдс. Тимът се изкачи до 13-ата позиция с 29 пункта.

Първата възможност в мача се откри пред Нотингам в 8-ата минута. Ремо Фройлер отправи много опасен удар, който се отби от гредата. Четири минути по-късно по-доброто начало на гостите даде резултат и те поведоха. Еманюел Денис комбинира с Орел Мангала, който не пропусна да се разпише.

Лийдс много бързо се отърси от неприятното начало и възстанови равенството. В 20-ата минута Джак Харисън се възползва от грешка на Кейлор Навас и от близка дистанция порази целта. В добавеното време на първата част йоркширци направиха пълен обрат в резултата. Луис Синистера беше намерен в наказателното поле и вкара – 2:1.

След почивката Лийдс играеше много умно и не даде почти никакви шансове на съперника. Резултатът се запази непроменен и трите точки останаха при домакините.

Брайтън пък измъкна трудна, но важна победа в гостуването си на Борнемут. Попаденията за "чайките" бяха дело на Евън Фъргюсън и Хулио Енсисо. Двубоят бе равностоен, но Брайтън се оказа по-клиничен в завършващата фаза и заслужено спечели трите точки.