Астън Вила и Брентфорд останаха непобедени след четири кръга в Чемпиъншип.

В двубоя помежду им на "Вила Парк" двата тима постигнаха голово реми 2:2 и така записаха второто си реми след две победи и едно равенство до този момент.

Срещата бе много интересна с офанзивна игра и положения и пред двете врати. Гостите от Брентфонд обаче могат да съжаляват повече предвид факта, че вторият изравнителен гол на домакините падна в добавеното време на двубоя. Иначе героите на мача бяха Нийл Мопей и Джонатан Коджия, които реализираха по две попадения.

В началото Вила осъществи натиск, който обаче не доведе до нещо особено извън няколко удара, спасени великолепно от Даниел Бентли.

При една от първите си по-опасни атаки, Брентфорд откри в 23-ата минута, когато Канос центрира на далечната греда, Уоткинс свали за Мопе, който с прострелен изстрел реализира за 1:0 от точката на дузпата.

Коджа прекъсна своята суша от почти една гола без гол след великолепна самостоятелна акция в 

Той пое топката с гръб извън наказателното поле в близост до аутлинията, преодоля прекрасно Нгойо, след което от малък ъгъл вкара за 1:1.

Мопе вкара втория си гол в 82-ата минута след много съобразителна игра в наказателното поле. Отново Уоткинс бе в основата след мощен удар. Вратарят Нейланд не успя да действа по най-добрия начин, а Мопе изпревари Хътън, който опита да избие.

В буквално последните секунди на петминутното продължение Коджа реализира за крайното 2:2 с глава след пас също с глава.

В класирането двата тима делят четвърто и пето място с по 8 точки, на 2 зад трите лидера Лийдс, Мидълзбро и Болтън.

В останалите мачове в сряда вечер:
Блекбърн - Рединг 2:2
Норич - Престън 2:0
Шефийлд Уензди - Милуол 2:1
Болтън - Бирмингам 1:0
Стоук - Уигън 0:3