Уулвърхeмптън запази шансове за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон, след като победи Астън Вила на „Молиню“ с 2:1. Попадение на Джони Кастро и автогол на Ашли Йънг дадоха добра преднина на „вълците“ до почивката. През втората част бирмингамци имаха преимущество, но успяха само да намалят резултата след гол от дузпа на Оли Уоткинс само четири минути преди края.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Домакините много рано взеха аванс. В седмата минута Макгин загуби топката и това даде шанс на Уулвс да организира контра. Удар на Поденс бе блокиран, но последвалият изстрел на Кастро влетя във вратата на Мартинес за 1:0. Силва пропусна да удвои само няколко минути след това.

В 13-ата минута Дин, който тъкмо се завърна от контузия, получи нова сериозна травма и трябваше да бъде заменен от Йънг. Именно бившият играч на Манчестър Юнайтед и Интер нямаше късмет в 36-ата минута. Удар на Фабио Силва рикошира в Йънг, а след това и в гредата и влезе във вратата на аржентинския страж за втори път.

След почивката играчите на Стивън Джерард заиграха доста по-добре, но Уоткинс направи няколко пропуска. Вила върна един гол, но за втори бе твърде късно. В 86-ата минута гостите получиха дузпа заради нарушение на Са срещу Уоткинс. Потърпевшият нападател изпълни хладнокръвно, оформяйки крайния резултат.

 

Други срещи от Висшата лига:

Брайтън - Норич Сити 0:0

Лийдс - Саутхемптън 1:1

1:0 Джак Харисън 29`

1:1 Джеймс Уърд-Праус 49`