Уест Хем записа трета поредна победа във Висшата лига, след като победи с 2:1 в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. 

Още във втората минута Уест Хем откри резултата с гол на Огбона, който с прецизен удар с глава матира стража на гостите, след като засече центриране от корнер. 

Gulliver/Getty Images
23 снимки

Астън Вила опита да се върне в двубоя като в 19-ата минута Трезеге стреля добре, но бранител на домакините се справи със ситуацията и изчисти в корнер. Все пак Вила изравни резултата с гол на Грийлиш в 25-ата минута с чудесен удар.

До почивката Уоткинс пропусна да изведе отбора си напред в резултата като топката мина встрани от вратата. 

Втората част започна отлично за "чуковете", след като с първата атака вкараха втория си гол в двубоя. Боуен получи отличен пас и прати топката в мрежата. В 63-ата минута Фабиански остави отбора си с преднина, след като спаси доста опасен удар на Трезеге.

Вила пропусна да изравни от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Райс в наказателното поле, но от бялата точка Уоткинс нацели гредата.

В 87-ата минута Грийлиш пропусна да изравни резултата, който остана непроменен до края на мача независимо от това, че Уоткинс вкара топката в мрежата, попадения нямаше поради минимална засада, която системата ВАР отсъди. 

След този трети пореден успех Уест Хем е на 5-ото място с актив от 17 точки, а Вила е на 10-ото с 15.