Отборът на Уест Хем Юнайтед продължава борбата си за участие в Шампионската лига, след като постигна важна победа над гостуващия на „Лондон Стейдиъм“ тим на Астън Вила с 2:1 в двубой от 29-ия кръг на английската Висша лига.

И трите попадения паднаха през втората част и по-точно в последните двадесет минути.

Gulliver/GettyImages
90 снимки

Резултатът беше открит в 70-ата минута, когато Саид Бенрама намери Андрий Ярмоленко отляво в наказателното поле, който овладя с едно докосване с десния крак, обърна се и последва удар с левия към далечния ъгъл, като не остави шансове на Емилиано Мартинес – 1:0.

В 82-ата минута „чуковете“ удвоиха преднината си. Домакините организираха скоростна контраатака, при която Деклан Райс отне топката в своята половина, след което напредна и комбинира с Бенрама вляво, който центрира в наказателното поле, където Пабло Форналс беше оставен непокрит и разстреля Мартинес за втори път.

Бирмингамци успяха да върнат един гол буквално в 90-ата минута, когато Емилиано Буендия открадна топката пред наказателното поле отдясно и след това даде пас за непокрития Джейкъб Рамзи, който нанесе мощен удар с десния крак, който се спря в левия ъгъл на Лукаш Фабиански за крайното 2:1.

С този успех „чуковете“ вече имат 48 точки и заемат петата позиция, с две по-малко от четвъртия Манчестър Юнайтед. Астън Вила са девети с 36 пункта.