Тотнъм е набелязал стража на Астън Вила и аржентинския национален отбор Емилиано Мартинес за наследник на ветерана Юго Лорис. Договорът на французина с лондончани изтича през идното лято и на този етап е по-вероятно двете страни да се разделят. Затова в клуба вече се оглеждат за качествен вратар, който да заеме неговото място под рамката и са се насочили към аржентинеца.

През лятото „шпорите“ привлякоха Пиерлуиджи Голини от Аталанта, но до този момент той не успява да измести световния шампион от 2018 година. Много вероятно е през лятото италианският страж да се завърне в Аталанта, откъдето бе взет под наем.

Мартинес разкри своите качества в пълна степен след като премина в състава на Астън Вила от Арсенал през 2020 година. Той има 46 мача за бирмингамци, в които е запазил 18 пъти вратата си суха. С добрите си игри той си заслужи място и в националния отбор на Аржентина, с който спечели Копа Америка.

 

Привличането на 29-годишния Мартинес на "Тотнъм Стейдиъм" обаче няма да е лесна задача. От Астън Вила нямат никакво желание да се разделят с него и най-вероятно биха искали сериозна сума за да го продадат. Счита се, че цената на аржентинския вратар е около 35млн.евро.