Отборът на Тотнъм победи Астън Вила с 2:0 и се класира за следващия кръг на турнира за Купата на ФА в Англия. Попаденията за домакините дойдоха през второто полувреме, като в 71-ата и 80-ата минута точни бяха съответно Бен Дейвис и Хюн-Мин Сон.

Третият във Висшата лига Тотнъм наложи волята си през вторите 45 минути, след нулево първо полувреме.

Двата тима изиграха сравнително равностойно първо полувреме, но без чисти голови опасностти. До средата на частта, Тотнъм опита няколко атаки, като първо Винсент Янсен, а после и Бен Девис бе хванат в засада.

В 29-ата минута Леандро Бакуна от Астън Вила отправи удар към вратата на домакините, но без нещо по-опасно за Тотнъм. Две минути по-късно и Джеймс Честър пробва мерника си с глава, но ударът му бе блокиран.

Тотнъм можеше да се надява на нещо по-сериозно в атака в 34-ата минута, когато Ерик Дайър отправи изстрел, но изпрати топката в ляво от целта.

След почивката домакините увеличиха оборотите, като в 52-ата Хюн-Мин Сон стреля неточно в 52-ата и 62-ата минута. Малко по-късно и Камерън Картър-Викърс отправи удар с глава, но също пропусна вратата на Астън Вила.

Гостите също търсеха своите шансове, като в 67-ата Джеймс Картър пропиля възможност за Астън Вила.

Отборът на Тотнъм поведе на Астън Вила с 1:0 в 71-ата минута на двубоя. Бен Дейвис порази вратата на гостите с глава, след като получи топката от Жорж-Кевин Нкуду. Ерик Дайър също застраши вратата на съперника, като в 74-ата отправи удар, който бе блокиран от защитата на Астън Вила.

Вторият гол бе въпрос на време и кореецът Хюн-Мин Сон удвои за Тотнъм в 80-ата минута на мача. Сон вкара за 2:0 и подпечата успеха на домакините след пас от Муса Сисоко.