Арсенал изобщо не е имал намерение да продава халфа Емил Смит Роу на Астън Вила през изминалото лято, отговори мениджърът на тима Микел Артета по повод появилите се медийни публикации по темата. Смит Роу е младежки национал на Англия, а таблоидите на Острова твърдяха, че от Астън Вила два пъти са вдигали цената, за да го привлекат. За жалост на билмингамци, от Лондон и двата пъти са отхвърлили и офертите.

В крайна сметка полузащитникът се обвърза с "артилеристите с нов дългосрочен договор, за да сложи край на спекулациите. Емил Смит Роу е юноша на Арсенал, продукт на Академията, където пристига на 9-годишна възраст, привлечен от тогавашния шеф Стив Мороу. През последната година той се превърна във важна част от тима, вкарвайки 3 гола и с още 5 асистенции в 30 мача.

 

"Е, все пак всеки клуб има правото да направи запитване за играч, ако вярва, че има финансовата възможтост да го вземе. Така че имаше комуникация между клубовете, но ние дадохме да се разбере, че Емил не се продава", каза Артета преди мача между същите два отбора, който е тази вечер от 22.00.

"Той е основна част от нашия отбор и важен елемент от бъдещия Арсенал. Радваме се, че е при нас и че се чувства щастлив".

Aрсенал е на 12-о място в класирането с 11 точки от 8 мача, на една точка пред 13-ия Астън Вила.