Астън Вила започна доста лошо сезона във Висшата лига.  След 5 кръга, съставът на Стивън Джерард има само 3 точки в своя актив и се намира на 19-о място в класирането към настоящия момент. Вече се появиха доста информации за смяната на Джерард, но от клуба показват търпение към легендата на Ливърпул. Феновете на Вила със сигурност са разочаровани от факта, че техният любим отбор поне към днешна дата, няма нищо общо с това, което бе през миналата кампания, а снощното поражение от Арсенал допълнително вдигна напрежението върху ръководство и мениджър. 
Джерард, който е смятан за един от младите и обещаващи мениджъри, все още има възможност да запази работата си, а мачовете  за тима от Бирмингам следват един след друг.  Бившият английски национал се надява, че до затварянето на трансферния прозорец, което ще стане факт в 01.00 през нощта българско време, Астън Вила ще се подсили с още нови имена.  Бившият мениджър на Рейнджърс призна, че се работи по въпроса, но на този етап няма нищо официално.
 
„Наистина работим усилено по трансферите и знаем, че нямаме време за губене. Трансферният пазар в Англия затваря много скоро и трябва да опитаме да привлечем още няколко нови попълнения. Не мога да кажа точната бройка, но силно се надявам на поне още двама нови. Със сигурност ще има и футболисти, които ще си тръгнат, но в последния ден от всеки трансферен период нещата са изключително натоварени. Непрекъснато се случва нещо, а за нас е важно да вдигнем конкуренцията в отбора. Ще видим докъде ще стигнем, но упорито опитваме  да се подсилим и ще се борим до последния възможен момент“, коментира Джерард.